Автор: admin
Публикувано на: 17.02.2009 00:12:32

Рейтинг:

Rinspeed

Rinspeed публикува снимки и информация за най-новата си концепция - iChange, която ще дебютира на изложението в Женева. Както е обичайно за концептуалните автомобили на швейцарската компания и този е разработен съвместно с инженерната фирма Esoro.

iChange притежава интересната особеност да променя броя на местата си, като само с натискането на един бутон превозното средство се преобразува в едно, дву или триместно. Достъпът в интериора се осъществява чрез отварящ се нагоре панорамен покрив.

Ултра леките композитни материали, използвани за изработването на каросерията са разработени от фирмата Esoro и са с много висока якост. Благодарение на тях теглото на автомобила е само 1050кг.

Rinspeed iChange се задвижва от електродвигател с мощност 204к.с., който е комбиниран с шестстепенна механична трансмисия на Subaru. Този агрегат, ниското тегло и отличните аеродинамични показатели позволяват на концепцията да ускорява от 0-100км/ч. за 4 секунди и да развива 220км/ч.

В оборудването на автомобила влиза Apple iPhone, чрез който се контролират повечето функции на превозното средство. Той може да се използва и като ключ за достъп до вътрешността и мултимедийната система Harman/Kardon. Освен това, iChange има слънчеви панели, разположени на покрива, и алуминиеви джанти AEZ с размер 17 инча отпред и 18 инча отзад. 


Галерия Rinspeed iChange Concept
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg