Автор: admin
Публикувано на: 06.03.2009 00:17:57

Рейтинг:

Renault

Освен горещите Renault Megane RS и Clio RS, в Женева направиха дебют и новите поколения на Scenic и Grand Scenic. Автомобилите са станали доста по-просторни, като дължината на Grand Scenic е нараснала с цели 22см. От Renault са се фокусирали предимно върху тяхното оборудване, а дизайнът им следва характерните черти на новия Megane.

Двата автомобила са с богато серийно оборудване, включващо навигационна система Carminat Tom Tom, двузонен климатик с три режима на работа, USB изход и връзка с iPod, а най-луксозната версия има и LCD дисплей, на който се визуализират моментните данни на автомобила.

Новите Scenic и Grand Scenic са получили също подобрения по двигателите. Познатият ни бензинов 1.6 (110к.с.) вече може да работи и с биоетанол, а изцяло нов е 1.4-литровият TCe, който въпреки малкия си обем е с мощ 130к.с. Най-мощният бензинов агрегат е 2.0-литров (140к.с.).

Дизеловите двигатели, с които ще са налични автомобилите имат една интересна особеност. При всички тях първата смяна на маслото е предвидено да става едва, когато навъртят 30 000км. Агрегатите са трите версии на 1.5 dCi (85, 105 и 110к.с.), 1.9 dCi (130к.с.) и двата варианта на 2.0 dCi, чийто мощности са 150 и 160 к.с.


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg