Автор: admin
Публикувано на: 11.05.2009 01:28:33

Рейтинг:

Renault

Прототип на бъдещ електрически модел беше представен от ръководството на Renault по време на годишната среща на акционерите в компанията. На нея беше съобщено още, че в близко бъдеще ще се появят три серийни електромобила, който ще използват същата технология за задвижване, с която е оборудван така нареченият Kangoo be bop Z.E.

Автомобилът разполага с електромотор, чиято мощност е 60к.с., комплект литиево-йонни батерии и система за регенериране на енергия. Kangoo be bop Z.E. развива максимална скорост от 130км/ч. и може да измине 160км. без презареждане.

Прототипът е усъвършенствана версия на познатата ни от последния автосалон в Париж концепция Z.E., като с него ще бъде проведена обиколка в Европа, на която всеки желаещ ще има възможността да го тества в реални условия.

Първите два изцяло електрически автомобила на Renault ще се появят на пазара през 2011г., като те ще са базирани на моделите Megane и Kangoo и се предполага, че цената им ще е около 16 500 евро. През 2012-та френската компания ще пусне и изцяло нов модел, задвижван от електродвигател.

Очаква се първите електрически автомобили на Renault да изминават само 100км. с пълни батерии. Зареждането им ще може да се осъществява както в стандартен контакт, така и в специални помещения, в който автоматика ще подменя изтощените акумулатори, в рамките само на пет минути. 


Тагове: Renault, Renault Kangoo
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg