Автор: admin
Публикувано на: 26.11.2009 14:57:04

Рейтинг:

Renault
От Renault наскоро разкриха намерението си да възродят легендарното име Gordini, с което да обозначават горещи автомобили на марката, и ето, че вчера французите показаха първия си модел с това наименование.

Въпреки знаменитото спортно наследство на името Gordini, двигателят на носещото го Twingo е абсолютно същият като този на Renault Twingo RS. Агрегатът е 1.6-литров, с мощност 133к.с. и максимален въртящ момент 160Нм. при 4 400об/мин. С него ускорението от 0-100км/ч. става за 8,7сек., а максималната скорост достига 201км/ч.

Twingo Gordini RS се отличава от Twingo RS по своята по-висока с около 2 000 евро цена, произтичаща от по-богатото стандартно оборудване, включващо спортни седалки, кожен волан, климатроник и круиз контрол. Автомобилът ще се предлага само в черен и син цвят на купето, с характерните за Gordini двойни бели ивици, преминаващи през цялата му дължина, а джантите са 17-инчови.

За по-претенциозните клиенти са предвидени и други опции, сред които още по-спортно окачване, взаимствано от модификацията Twingo RS Cup, отварящ се стъклен покрив, мултифункционална система TunePoint и др. Официалното представяне на Twingo Gordini RS ще се състои на 10-ти януари, в шоурума на компанията на Шан-з-Елизе, в Париж.

Успоредно с разпространяването на информацията и снимките на Twingo Gordini RS, от Renault съобщиха, че вторият автомобил с това име ще е от модела Clio и ще дебютира на изложението в Женева през март.

Галерия Renault Twingo Gordini RS
Renault Twingo Gordini RS – само стил и нищо повече
Renault Twingo Gordini RS – само стил и нищо повече
Renault Twingo Gordini RS – само стил и нищо повече
Renault Twingo Gordini RS – само стил и нищо повече
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg