Автор: vladi
Публикувано на: 14.02.2011 10:00:59

Рейтинг:

Renault

След като събра погледите на автосалона в Париж през есента, чрез своята концептуална разработка DeZir, френската компания е решила да направи същото и на предстоящото изложение в Женева.

За целта от Renault са създали концепцията Captur, представляваща компактен кросоувър. Автомобилът е разработен под ръководството на главния дизайнер на компанията, Лоранс ван ден Акер, и е в новия стил на марката, който ще се прилага в бъдещите и модели.

Габаритите на Renault Captur са 4 223мм. дължина, 1 950мм. широчина и 1 586мм. височина, а разстоянието между двете оси е 2 624мм. Кросоувърът има пътен просвет 261мм., а коефициентът му на аеродинамично съпротивление е 0.31.
 
Концепцията разполага с карбонова каросерия, благодарение на което теглото и е само 1 300кг. Освен това, покривът се демонтира много лесно, превръщайки автомобила в кабриолет. В интериора има място за четири души, като достъпът до него е улеснен, чрез отварящи се нагоре врати.

Концепцията Renault Captur е оборудвана с дизелов, 1.6-литров, битурбо двигател, който е с мощност 160к.с., а максималният му въртящ момент достига 380Нм. и е наличен още при 1 750об/мин. Агрегатът е комбиниран с роботизирана трансмисия, което гарантира ускорение от 0-100км/ч. за 8.0сек. и максимална скорост от 210км/ч.

От френската компания планират да създадат серийна версия на Captur, която ще използва леко модифицирана платформа на Nissan Juke. Не става ясно обаче кога да очакваме нейната поява.


Галерия Renault R-Space Concept
Тагове: Renault, Renault Captur
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg