Автор: admin
Публикувано на: 12.01.2010 02:21:41

Рейтинг:

Разкриха
Новото поколение на Porsche Cayenne ще направи своя дебют на изложението в Женева през март, но благодарение на британското издание Autocar, станаха известни доста подробности около модела.

Автомобилът използва обща платформа със следващото поколение на Volkswagen Touareg, което също трябва да се появи тази година. Междуосието на новия Cayenne е нараснало с 40мм., до 2 895мм., в сравнение с това на неговия предшественик, като са увеличени също предните и задните следи на колелата, но не се съобщава с колко.

В интериора на новия Porsche Cayenne има повече място за пътниците отзад, като вторият ред седалки вече може да се премества с до 160мм. напред и обратно, по релси с наклон от 6 градуса. Багажното отделение пък е нараснало с цели 120л., до 670л., а при сгъване на задните седалки неговият обем достига 1 780л.

Всички модификации на популярния немски SUV ще бъдат средно с по 10% по-леки от техните предшественици и то при условие, че са получили със 70кг. повече стандартно оборудване. Така например теглото на Cayenne S ще намалее със 180кг., до 2 065кг. Инженерите на Porsche са постигнали ниското тегло, чрез използване на много олекотени материали за шасито, вратите и окачването.

Новото Porsche Cayenne ще се предлага с три бензинови двигателя. Това са 3.6-литровия V6 (300к.с.) и две версии на 4.8-литровия V8, които са с мощности 400 и 500к.с. На някои пазари моделът ще е наличен и с дизеловия 3.0 V6 на Volkswagen, генериращ 240к.с.

От информацията в Autocar става ясно също, че ще има и хибридна версия на Cayenne, чиято задвижваща система ще се състои от 3.0-литров бензинов агрегат (333к.с.) и електромотор (47к.с.), енергията за който ще се доставя от комплект литиево-йонни батерии, разположени на мястото на резервното колело в багажника.

Продажбите на новия Cayenne в Европа ще стартират през месец май. Производството на модела ще се осъществява в завода на концерна в Словакия, но довършителните работи по автомобилите ще се извършват във фабриката на Porsche в Лайпциг.

Източник: Autocar
Снимки: worldcarfans.com

Тагове: Porsche, Porsche Cayenne
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg