Автор: admin
Публикувано на: 06.10.2008 23:44:23

Рейтинг:

RC

Достъпен и поливалентен, с четири врати, четири места, четири движещи колела и новаторска хибридна технология, RC HYmotion4 въплъщава синтеза между дизайн, механика и технологии на бъдещето. Той съчетава потенциал от 313 к.с. и ниски вредни емисии.

Бензиновият 1.6-литров ТНР двигател, с мощност 218 к.с., разположен в задната част на автомобила, работи в комбинация с електрически агрегат под предния капак, с мощност 95к.с., захранван от литиево-йонни батерии, които могат да се презареждат чрез системата за възстановяване на енергия при намаляване на скоростта и при спиране. Механиката предлага още 4 движещи колела и 6-степенна механична пилотирана скоростна кутия.

RC HYmotion4 е предвестник на нови тенденции и технологии на бъдещето. Ето защо, той играе главна роля на щанда на Peugeot в Париж. Стилът на това купе с 4 врати е динамичен и хармоничен. Пропорциите, резултат от оригиналната архитектура, позволяват вграждане на революционна механика, която обуславя висока ефективност и екологичност. Автомобилът предлага невероятен екологичен баланс: разход от 4.5 л/100км. пробег и 109 гр/км. СО2 (дори 0 гр/км., когато се използва само електродвигателят), а ускорението от 0 до 100км/ч. става само за 4.4сек.

RC HYmotion4 се задвижва по няколко начина:
• само с електродвигател (при потегляне, в града, при движение с ниска скорост и при намаляване на скоростта)
• само с двигател с вътрешно горене, при постоянна скорост, извън града, когато този двигател достигне оптималния си КПД
• с двата двигателя:
– при ускоряване, за максимална мощност (функция „boost“), когато автомобилът може да използва сумата от мощностите на двата двигателя (160 + 70 = 230 kW или 313 к.с.) и максимален въртящ момент от 178 Nm и 280 Nm, съответно на предния и задния двигател
– в режим 4 движещи колела, когато сцеплението с пътя го налага 


Галерия Peugeot RC HYmotion4
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg