Автор: admin
Публикувано на: 21.07.2010 23:22:24

Рейтинг:

През
Въпреки че Volkswagen малко изостава по отношение на електромобилите, вчера стана ясно, че немската компания има доста големи амбиции в тази област. Мартин Винтеркорн обяви, че целта пред тях е през 2018г. да продават годишно по 300 000 превозни средства, задвижвани от електричество, или 3% от всички, произвеждани от марката.

За постигането на тази амбициозна цел, немците са направили доста хитър ход, привличайки в екипа си Мартин Еберхард, който е един от основателите на американския производител на електромобили Tesla Motors. Именно той ще бъде натоварен с отговорността за електрическите модели.

Първият електрически автомобил, който ще видим от Volkswagen ще е серийната версия на Golf Blue-e-motion. Това ще стане догодина, но първоначално от нея ще бъдат пуснати само 500 екземпляра, които ще се предоставят на клиенти за тестове, а масовото и производство ще стартира през 2013г. Някога тогава се очаква да се появи и електрическата модификация на модела Lupo, както разбрахме, че ще се нарича производствената версия на концепцията Up!

Галерия Volkswagen (logo)
През 2018г. 3% от автомобилите на Volkswagen ще са електрически
Тагове: Volkswagen
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg