Автор: vladi
Публикувано на: 21.07.2011 12:04:45

Рейтинг:

Всички фенове на Porsche окачват с нетърпение изложението във Франкфурт през есента, тъй като именно на него ще се състои световният дебют на новото поколение на култовия модел 911.

Докато чакат да видят автомобила в целия му блясък обаче, те могат да задоволят любопитството си с негово официално видео, заснето по време на провеждащи се с модела тестове в Южна Африка, на което той е с маскировка.

Благодарение на изданието Inside Line пък, чийто представител е бил на тестовете, имаме възможност да научим доста интересни подробности за новото 911 още сега. Така например, става ясно, че дължината на автомобила е увеличена с 56мм. до 4 490мм., междуосието му е нараснало с 10мм. до 2 360мм., а височината е намалена с 12мм.

Увеличаването на габаритите е било необходимо, за да има достатъчно място за монтиране на хибриден модул на по-късен етап и на новата седемстепенна роботизирана скоростна кутия ZF, като ще може трансмисията да е и седемстепенна механична.

Базовата модификация на новото Porsche 911 ще се предлага с 3.4-литров шестцилиндров двигател с мощност 350к.с., заменящ настоящия 3.6-литров. За 911 Carrera S пък е предвиден 3.8-литров V8 агрегат, генериращ 400к.с. мощ.

От информацията става ясно, че автомобилът ще е с 35кг. по-лек от своя предшественик, като теглото на базовия модел ще е само 1 380кг. Това и новият 3.4-литров двигател гарантират среден разход на гориво от едва 8.5л/100км., което е доста впечатляващо за този род автомобили.


Тагове: Porsche, Porsche 911
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg