Автор: admin
Публикувано на: 26.11.2009 11:51:42

Рейтинг:

Porsche
Тунинг, тунинг и пак тунинг. Тази седмица наблягаме на доработените автомобили, но това е съвсем нормално, като се има предвид, че в събота ще бъде открито Essen Motor Show.

Тъй като това изложение е най-важното подобно събитие в Европа, а и се провежда в Германия, то е разбираемо защо нито една немска тунинг компания не може да го пропусне. От Wimmer RS са подготвили за него своя версия на Porsche 911 GT2 (997), която ще се предлага срещу сумата от 281 000 евро.

Тунинг специалистите са оборудвали така наречения GT2 Speed с два турбокомпресора и нова изпускателна система, и са направили редица промени по блока за управление на двигателя, инжекциона, всмукателните и изпускателните клапи, буталата и разпределителните валове.

Извършените подобрения са довели до увеличение мощността на агрегата с почти 300к.с., до 827к.с., а въртящият момент вече достига 948Нм. Според Wimmer RS, GT2 Speed е в състояние да ускорява от 0-100км/ч. за 3.4сек. и от 0-300км/ч. за 20.2сек., а максималната скорост, която достига е 378км/ч.

Спортният автомобил е получил незначителни промени по външния си вид, сред които нови карбонови заден спойлер и капаци на страничните огледала, и джанти на Sportec, облечени в гуми Dunlop Sport Maxx GT. Немските тунери са заменили също стандартните пружини с такива на марката H&R.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg