Автор: vladi
Публикувано на: 10.03.2011 10:24:19

Рейтинг:

Поглед

Японската компания Mitsubishi използва международното изложение в Женева, за да представи концептуалната си разработка Global Small, която представлява прототип на новия Colt.

Global Small Concept е дълъг 3 750мм. и широк 1 680мм., което прави габаритите му доста компактни, но от Mitsubishi твърдят, че въпреки това, автомобилът може да побере спокойно петима възрастни в интериора и техния багаж.

Серийният модел едва ли ще се отличава съществено от концепцията. Въпреки че липсват данни за нейния двигател, вече е ясно, че при новия Colt те ще са 1.0 и 1.2-литрови бензинови и ще са комбинирани със старт/стоп система и технология за регенериране на енергия от спирачките.

На по-късен етап, от Mitsubishi са предвидили също въвеждане на напълно електрическа версия на новия Colt, като се предполага, че нейната задвижваща система ще е взаимствана от i-MiEV.

Серийната версия на новото Mitsubishi Colt ще бъде показана по-късно тази година, а продажбите и ще стартират през 2012-та. Автомобилът ще се произвежда в Тайланд, а ако всичко върви по план, годишно от модела ще излизат между 150 и 200 хиляди бройки.


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg