Автор: admin
Публикувано на: 18.02.2010 13:09:55

Рейтинг:

Подробности
В края на 2009г. швейцарската компания Rinspeed представи новия си проект за електромобил, наречен UC, съкратено от Urban Commuter, чиято концепция за мобилност е коренно различна от всички познати до момента.

Автомобилът ще направи дебют на изложението в Женева, като от Rinspeed твърдят, че независимо от факта, че тяхната разработка е само концептуална, серийното производство може да стартира много бързо, като сглобяването на едно превозно средство ще отнема само три дни.

Уникалността на мобилната концепция се състои в идеята електромобилите да се транспортират на дълги разстояния върху специални вагони, където по време на пътуването да се зареждат батериите им. По този начин, когато пристигат в градовете, те ще разполагат с достатъчно енергия за придвижване в тях.

Габаритите на Rinspeed UC са 2 590мм. дължина, 1 627мм. широчина и 1 488мм. височина. Междуосието на мъника е 1 800мм., а теглото му едва 980кг. Интересна особеност е, че управлението на автомобила се осъществява посредством джойстик, разположен на мястото на скоростния лост.

Електрическият двигател на Rinspeed UC доставя максимален въртящ момент от 130Нм., а от първоначалните данни за максимална скорост и пробег има леки промени. Новите са развиване на 120км/ч. и изминаване на 105км. без да е необходимо презареждане.

Тагове: Rinspeed, Rinspeed UC, Други
Читателски коментари

Анонимен 2010-02-18 20:42:11 0 отговори

Анонимен

Да но е практично, екологично и икономично.

Анонимен 2010-02-18 14:57:03 0 отговори

Анонимен

ne e mnogo krasivo!

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg