Автор: admin
Публикувано на: 14.01.2010 10:31:28

Рейтинг:

Peugeot
От Peugeot разкриха подробна информация за концепцията SR1, която ще дебютира на изложението в Женева през март, а нейни снимки бяха разпространени преди няколко дни, когато френската компания оповести плановете си за следващите няколко години и показа новата си емблема.

Със SR1 французите демонстрират новата стилистика на своите бъдещи модели, която ще обнови идентичността на марката. В нея по отличен начин са съчетани изисканост, хармония, агресивност и динамика.

Прототипът SR1 представлява 2+1-местно купе, оборудвано с технологията Hybrid4, която ще видим за първи път през 2011г. в модела 3008. Хибридната система на концепцията се състои от бензинов 1.6-литров двигател, с мощност 218к.с., и електромотор, генериращ 95к.с.

Peugeot SR1 може да се движи в изцяло електрически режим, но тогава предаването е само към задните колела, докато в комбиниран цикъл или когато се използва само агрегатът с вътрешно горене то е към четирите колесника. От компанията посочват, че в смесен цикъл разходът на гориво е 4.9л/100км., а отделяните CO2 емисии – 119гр/км., но все още липсват данни за динамичните показатели на концептуалното купе.

Прототипът има изключително поведение на пътя, благодарение на триъгълните носачи със съставен шенкел отпред и отзад, а също и на иновационната технология за завиване на четирите колела, при която ъгълът на завой на задните зависи от скоростта на движение.

Както вече споменахме, интериорът е за трима души (двама отпред и един отзад), като достъпът до задното място е улеснен чрез придвижваща се централна конзола. Арматурното табло е максимално изчистено. На него изпъкват кормилната колона и страничните панели за управление, а моментните разходи на гориво и електричество, както и автономията, се визуализират на кристални индикатори пред водача.

Галерия Peugeot SR1 Concept
Тагове: Peugeot, Peugeot SR1
Читателски коментари

Анонимен 2010-01-15 14:32:07 0 отговори

Анонимен

Дали са копирали от Aston Martin?

Анонимен 2010-01-14 21:19:58 0 отговори

Анонимен

Ако бъдещите модели на пежо изглеждат така ще започна да харесвам френските коли

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg