Автор: vladi
Публикувано на: 30.08.2011 12:25:04

Рейтинг:

Peugeot

На предстоящото автомобилно изложение във Франкфурт, Peugeot ще представи нова футуристична концепция, която този път ще е на шестместен MPV модел, задвижван от хибридната технология Hybrid4.

Въпреки футуристичния си вид обаче, дизайнът на така наречената концепция HX1 е в новия стил на френската марка, който видяхме за първи път при модела 508. Габаритите на автомобила са 4 954мм. дължина, 1 990мм широчина и 1 373мм. височина.

Peugeot HX1 може да се похвали с множество нови технологии, сред които най-силно впечатление правят джантите. При спряло положение седемте им спици са във формата на турбина, но когато автомобилът е в движение те променят ъгъла си до плоско положение, осигурявайки значително подобрение на аеродинамиката. Концепцията също така е оборудвана с активен заден спойлер, отварящ се при скорост от 100км/ч.

Хибридната система на HX1 е взаимствана от модела 3008 HYbrid4, като тя се състои от 2.2-литров дизелов двигател и електромотор, чиято комбинирана мощност е 299к.с. От Peugeot твърдят, че при концепцията тя осигурява среден разход на гориво от 3.2л/100км.

За момента липсват данни за динамичните качества на автомобила и неговата автономия, но се споменава, че той може да се движи изцяло в електрически режим, а зареждането на комплекта литиево-йонни батерии става както в специализирани станции, така и в обикновен домакински контакт.


Галерия Peugeot HX1 Concept
Тагове: Peugeot, Peugeot HX1
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg