Автор: admin
Публикувано на: 24.09.2008 22:03:39

Рейтинг:

Peugeot
На 23 септември, в рамките на 62-ия международен салон за Товарни автомобили в Хановер, Peugeot Bipper получи наградата „International van of the year“ за 2009. След титлата присъдена на Peugeot Expert за 2008, Марката е отличена за втора поредна  година. Peugeot е получавал наградата три пъти: през 1995 – за BOXER, през 1997 – за PARTNER и през 2008 – за EXPERT.

На първо място журито подчертава оригиналността на новата концепция. Bipper представлява невероятно за този сегмент предложение: едновременно компактен, с оптимални характеристики като полезен обем (до 2,8 м³) и полезен товар (до 610 кг), практичен и маневрен. Той отговаря на специфичните изисквания на клиентите-фирми, но освен това предлага пътническа версия, подходяща за семеен автомобил, едновременно с това, подходящ за развлечения. Оценен е също така симпатичният и подчертано индивидуален стил на автомобила.

Ниските нива на разхода на гориво и на вредните емисии (съответно 4,5 л/100 км и 119 г/км СО2 в смесен цикъл за модификацията 1,4 л HDI) са още един силен аргумент. Журналистите оцениха високо двигателите на Bipper, възможността за избор на пилотирана скоростна кутия, както и пътното поведение на фургона.

Peugeot Bipper бе лансиран през декември 2007 година с лекотоварната си версия. Днес той се продава в почти всички страни в Европа и в Турция. Пътническата версия Bipper Tepee започна кариерата си в началото на лятото на няколко пазара. Потенциалът на Вipper и Bipper Tepee за една пълна търговска година се оценява на 50 000 броя.

Изцяло обновена: през 2006 година - нов Boxer, през 2007 - нов Expert и през 2008 - нов Partner, заедно с Partner Origin и обогатена с Bipper, в момента лекотоварната гама на Peugeot е най-младата и най-пълната в историята на Марката. Благодарение на нея, Peugeot има шанс да постави нови рекорди за годишни продажби за 2008 на лекотоварни автомобили в световен план и като пазарен дял в Европа.

Произвеждан в Турция съвместно с групата TOFAS, Bipper е плод на широкото сътрудничество между PSA и FIAT в областта на лекотоварните автомобили.

Ежегодната награда Международен ван се присъжда от 1992 година от жури, съставено от известни автомобилни журналисти, представители на 20 страни в Европа.

Галерия Peugeot Bipper
Peugeot Bipper стана международен ван на годината
Peugeot Bipper стана международен ван на годината
Peugeot Bipper стана международен ван на годината
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg