Автор: vladi
Публикувано на: 31.08.2011 11:06:03

Рейтинг:

Peugeot

Освен с новата си футуристична концепция HX1, френската компания Peugeot ще използва предстоящото изложение във Франкфурт, за да запознае широката публика и с най-новото попълнение в своята продуктова гама.

Става въпрос за офроуд версия на новия модел 508, която ще се присъедини към седана и комбито. Тя е наречена 508 RXH и ще се появи в шоурумите на марката през пролетта на следващата година.

Автомобилът е базиран на 508 комби, но се отличава от него по наличието на разширени арки на калниците, по-широки следи на предните и задни гуми, както и по силно модифицираното окачване, повишило клиренса.

Модификацията на Peugeot 508 RXH, която ще видим във Франкфурт, е оборудвана с хибридната система Hybrid4, но вероятно серийният модел ще е наличен с всички двигатели, с които се предлагат и останалите версии на 508.

Хибридната система обединява в себе си 2.0-литров турбодизелов двигател и електромотор с обща мощност 299к.с. Първият задвижва предните колела, а вторият - задните, като по този начин се получава 4x4 система.

508 RXH има четири режима на работа, които са автоматичен, спортен, 4WD и екологичен. При последния за задвижване се използва само електричество, а при първия средната консумация на гориво е 4.0л/100км.


Галерия Peugeot 508 RXH
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg