Автор: admin
Публикувано на: 20.07.2009 23:36:39

Рейтинг:

Първият
От индийската компания Tata Motors съобщиха, че миналият петък са доставили първия екземпляр от модела Nano на неговия притежател, като возилото е връчено лично от Ратан Тата.

Първият собственик на Tata Nano е Ашок Рагхунат Вишар от Бомбай, по професия обущар, който е събирал седем години парите за автомобила, добил славата на най-евтиният в цял свят.

Интересът към Tata Nano е огромен, като вече са направени 203 000 заявки за него. Производственият капацитет на завода, където се произвежда моделът обаче е 50 000 бройки годишно. Поради тази причина Tata Motors е организирала томбола, чрез която са изтеглени първите 100 000 бъдещи собственици на евтиното превозно средство. 

По днешните валутни курсове, стойността на един такъв автомобил се оценява на около $2 880, което е малко над първоначално очакваните $2 500. Tata предлагат и по-луксозна версия на модела, чиято цена обаче е около $3 800.

Миналата седмица Tata Nano премина краш тестове, на които покри европейските изисквания и се очаква моделът да се появи на Стария континент до 2012г. Разбира се, за този пазар автомобилът е претърпял доста изменения и е значително по-сигурен, а предполагаемата му цена ще е 5 000 евро.

Галерия Tata Nano
Тагове: Tata, Tata Nano
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg