Автор: admin
Публикувано на: 28.12.2007 18:08:08

Рейтинг:

Първият

Някой от вас виждал ли е в София новия Фолксваген Tiguan?

Вчера видях първия според мен за България пред Александър Невски.

Трябва да ви кажа, че тази кола ме изпълни още като показаха концептуалния модел преди две години в Лос Анжелис. Въпреки че серийния модел не е толкова дизайнерски, колата е супер на живо. Това е точно кола за нашите улици – 4x4, компактна, пъргава.

Не успях да видя кой я кара, или поне не го познах. Може да е някой спортист, не съм сигурен, но беше някакъв млад пич. Снимах Tiguan-а с моя телефон, защото според мен наистина е първия.

Един приятел беше проучил кога ще докарат Tiguan в България и беше питал в официалното представителство Порше БГ. Казали са му, че ще го вкарат в началото на 2008 г., което е почти веднага след Германия. В автокъщите също още го няма. Доколкото знам новите модели се продават на квоти и понеже търсенето е по-голямо от производството, всичко става с предварителна поръчка и няма да е толкова лесно да се вкара.

Интересното е, че доколкото разбрах цената му за България ще е много прилична – започва от 47 000 лева с ДДС. А екстрите вътре са доста, имам предвид като стандарт. Четох в Авто Билд, че Tiguan се предлага серийно с две различни предници и можеш да си избереш или градска, или офроуд. Едната е с наклон 18 градуса, а другата с 28 градуса. Обаче още по-якото е, че има асистираща система за офроуд терени, която се включва, забележи – с натискане на едно копче. Тази система настройва педала за газта при спускане по наклон и регулира антиблокиращите системи, за да могат спирачките да действат по-добре. Настройва се и блокировката на диференциала и това оптимизира въртящия момент при изкачване.

Най-впечатляващото според мен обаче е това, че Tiguan на практика паркира сам. Има система, която си харесва място за паркиране, измерва дистанцията и дори завърта волана. Единственото, което прави водача е да подава газ и спирачка! Това е направо невероятно и искам да тествам колата, за да го видя с очите си. Това ще съсипе приятелката ми – кола, която сама паркира.

Абе отсякъде си става колата. Предполагам, че София ще се наводни с Tiguan-и, както стана с Touareg. Между другото голямато братче на Tiguan - Touareg също е много добра машина.

А знаете ли защо се казва Tiguan? От „тигър” и „игуана” – много готино име.


Първият Tiguan в София
Първият Tiguan в София
Първият Tiguan в София
Първият Tiguan в София
Тагове: Volkswagen, Volkswagen Tiguan
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg