Автор: admin
Публикувано на: 20.03.2009 02:31:45

Рейтинг:

Първи

Американската компания Terrafugia проведе първото и също така успешно изпитание на летящия си автомобил, носещ наименованието Transition. Машината вече е сертифицирана за ползване както по обществени пътища, така и за летене, като за второто е необходимо да имате специален лиценз за пилоти. Според представители на Terrafugia обаче, той може да бъде получен след кратки курсове и само 20 часа летателен опит с инструктор.

Трансформирането на автомобила от нормален в летящ отнема само 30 секунди. Когато се движи по земята, Transition използва стандартен бензинов агрегат, а във въздуха - двигател Rotax 912S, чиято мощност е 100к.с. Превозното средство може да измине само 105км. на пътя, но когато полети, разстоянието нараства на около 724км., като максималната скорост, която може да развие е 185км/ч.

Летящият автомобил е все още далеч от масово производство. От Terrafugia възнамеряват първо да подобрят дизайна му и да проведат допълнителни тестове, и чак когато всичко е на 100% завършено да качат Transition на конвейра. Все пак от компанията вече са определили неговата цена. Желаещите да придобият това ново чудо на техниката ще трябва да оставят аванс от 10 000 щатски долара, а при получаването на машината да платят още 184 000 долара.


Галерия Terrafugia Transition
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg