Автор: admin
Публикувано на: 04.10.2010 11:28:50

Рейтинг:

Париж
Когато става въпрос за големи и луксозни автомобили от типа на S-Class, повечето хора ги свързват с високи разход на гориво и отделяни вредни емисии, но от Mercedes разбиват на пух и прах това схващане, чрез модификацията S 250 CDI BlueEFFICIENCY, която дебютира на изложението в Париж.

Немската компания твърди, че S 250 CDI BlueEFFICIENCY е най-икономичната луксозна лимузина в света. Автомобилът разчита на 2.2-литров турбодвигател и е първият в 60-годишната история на S-Class, който е оборудван с 4-цилиндров агрегат.

Двигателят е комбиниран със 7-степенна автоматична скоростна кутия и старт/стоп система, а от Mercedes гарантират, че средният разход на гориво е 5.9л/100км., а отделяните CO2 емисии - 149гр/км.

Обикновено, когато се монтира малък агрегат в голям автомобил, той не може да се похвали със завидни динамични качества. Следователно като чуем за 4-цилиндров двигател в S-Class, то веднага сме готови да пратим тази модификация на модела в графата тромави.

От Mercedes обаче разбиват и този мит, тъй като S 250 CDI BlueEFFICIENCY ускорява от 0-100км/ч. за 8.2сек., а максималната скорост, която достига е 240км/ч. Тези показатели се дължат на криещите се под предния капак 224к.с. и 500Нм. Имайте предвид, че мощността е само с 11к.с. по-малка от тази на S 350 CDI, където агрегатът е 6-цилиндров.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg