Автор: admin
Публикувано на: 05.10.2010 10:59:27

Рейтинг:

Париж
Едва ли от Ferrari биха намерили по-подходящо място от автомобилното изложение в Париж, за да представят най-новото попълнение в продуктовата си гама - SA Aperta, явяващо се кабрио версия на модела 599 GTB Fiorano.

От SA Aperta ще бъдат произведени само 80 екземпляра – в чест на 80-годишнината на дизайнерското ателие Pininfarina. Любопитна подробност е, че наличието на SA в наименованието на модела е съчетание от първите букви от имената на братята Серджо и Андреа Пининфарина.

Автомобилът е оборудван с познатия ни 6.0 V12 двигател, доставящ мощност от 670к.с. и максимален въртящ момент 620Нм. Според италианците, той ускорява от 0-100км/ч. за 3.6сек. и развива 325км/ч., въпреки теглото си от 1 750кг.

Освен по липсата на твърд покрив, SA Aperta се отличава от 599 GTB Fiorano с по-ниско предно стъкло, чиято рамка е оцветена в сиво, както и с ролбари зад главите на пътниците, предпазващи ги при евентуално преобръщане.

А колкото до сгъваемият мек покрив, от Ferrari съветват той да бъде използван само при крайна необходимост, за да не се разваля удоволствието от шофирането на кабриолета.

Париж 2010: Ferrari SA Aperta
Париж 2010: Ferrari SA Aperta
Париж 2010: Ferrari SA Aperta
Париж 2010: Ferrari SA Aperta
Париж 2010: Ferrari SA Aperta
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg