Автор: admin
Публикувано на: 04.11.2010 15:14:02

Рейтинг:

Panasonic
Компаниите Panasonic и Tesla Motor обявиха днес, че са постигнали споразумение, според което първата ще инвестира 30 млн. щатски долара в производителя на електрически автомобили. Японците ще придобият обикновени акции на стойност $21,15 за акция.

Целта пред Panasonic е да се превърне в лидер при зелените технологии сред производителите на електроника до 2018г., когато компанията ще чества своята 100-годишнина, а споразумението с Tesla ще и помогне да изпълни своя план. Това е споделил Ногучи Наото, който е председател на енергийна фирма, подразделение на Panasonic.

Съоснователят и ръководител на Tesla Елън Мъск пък е заявил, че по-тясното сътрудничество между двете компании ще даде възможност за подобряване на качеството на техните автомобили, тъй като батериите на Panasonic се славят с най-високата плътност, и същевременно ще намали производствените разходи, от което електромобилите ще станат по-достъпни.

В момента Panasonic е генерален доставчик на батерии за автомобилите на Tesla, като двете компании работят съвместно по създаване на ново поколение литиево-йонна батерия, разработена специално за електромобили.

Галерия Tesla Motors
Panasonic инвестира $30 милиона в Tesla
Тагове: Tesla, Panasonic
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориПоследни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg