Автор: admin
Публикувано на: 01.06.2010 23:42:55

Рейтинг:

Opel
Победителите в “Plus X 2010” – най-големият конкурс за технологии, спортни и лайфстайл продукти, бяха обявени на церемония за връчването на наградите в Кьолн. Opel зае звездна роля с Meriva, която победи в категориите за иновации, дизайн, функционалност и ергономичност, а също така и с Astra, която излезе на първо място по дизайн, функционалност и ергономичност. Благодарение на тези победи в общо седем категории, Opel получи и званието “Най-иновативна марка за 2010г.” в автомобилния сектор, изпреварвайки производители от премиум сегмента и този на спортните автомобили. Meriva и Astra бяха определени и за “Най-добри продукти на 2010-та” в съответните им класове.

Повече от хиляда продукта участваха в надпреварата за наградите „Plus X”, като бяха оценявани от 144-членно жури, свикано от 32 страни. Призовете бяха присъдени за изключителни постижения в категориите иновации, качество, дизайн, комфорт на употреба, ергономичност и екологичност.

След като Opel Insignia получи Клеймо за качество на иновациите за своята предна камера през 2009г., Opel още веднъж демонстрира своите познания с Astra и Meriva. “Много съм горд с тези награди,” заяви Ален Висер, Вицепрезидент, отговорен за продажбите, маркетинга и следпродажбеното обслужване. “Те показват, че силните страни на нашата марка, като дизайн и функционалност, се ценят и харесват също и от неутралните членове на журито на наградите „Plus X”. А това още веднъж потвърждава, че ергономичността е много добра характеристика, която играе все по-голяма роля.”

Новата Meriva се характеризира с множество технически и практични иновации, като страничните врати със задно окачване, наречени FlexDoors, системата на задните седалки FlexSpace и централната конзола FlexRail, която подлежи на индивидуална конфигурация. Новият многофункционален еднообемен автомобил ще празнува пазарната си премиера в България през юли и ще се предлага на цени, започващи от 27 775 лева. 

Допълнително към най-съществените си характеристики по отношение на дизайна, функционалността и ергономичността, новата Astra с пет врати поставя нови стандарти и по икономичност. С емисии на CO2  само 109гр/км. и комбиниран разход на гориво 4.1 литра на 100км., Astra 1.3 CDTI ecoFLEX е една от най-икономичните коли в компактния клас. За Opel Astra са получени в Европа вече над 150 000 поръчки.

Галерия Plus X 2010
Opel e най-иновативната марка за 2010г.
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg