Автор: admin
Публикувано на: 09.06.2010 22:03:54

Рейтинг:

Opel
Вече над 30 000 поръчки за новия Opel Meriva са получени в Европа, въпреки че малкият еднообемен автомобил още не е пристигнал в шоурумовете на дилърствата. В Германия пазарната премиера на новия модел ще се състои на 12 юни, а в България – през юли месец. “Никога не сме имали толкова впечатляваща ответна реакция към автомобил от този сегмент,” заяви Ален Висер, Вицепрезидент по продажбите, маркетинга и следпродажбеното обслужване на Opel/Vauxhall. “Това личи не само от големия брой на поръчките, но и от първите анализи на мнението на клиентите и медиите. Дизайнът и иновативната концепция на новата Meriva очевидно отговарят на вкуса на клиентите.”

През 2010 година са планирани да бъдат продадени 50 000 автомобила Meriva в цяла Европа, а през 2011 г., която е и първата пълна година на продажби, Opel очаква те да стигнат до 130 000. Цените на модела в България започват от 27 775 лева.

Новата Meriva е съчетание на елегантен дизайн и висша степен на функционалност. Това е първата кола в света, която получава клеймо за одобрение за цялостната си ергономична концепция от специалисти по заболявания на гърба и терапевти от независимата организация “Aktion Gesunder Rücken e.V.”, която е посветена на проучвания и дейности насочени към здравето на гърба. Концепцията на автомобила се състои от страничните задни врати със задно окачване FlexDoors, одобрените ергономични предни седалки, системата на задните седалки FlexSpace и интелигентната вградена система за превозване на велосипеди FlexFix. Всички тези характеристики са добри за гърба и щадят в максимална степен гръбначния стълб.

Всички двигатели на новата Meriva отговарят на емисионните стандарти Euro 5. Максималните мощности на трите бензинови двигателя и на двата турбодизела варират от 55 кВт/75 к.с. до 103 кВт/140 к.с. Допълнително към тях, по-късно тази година ще се предлагат още три дизелови двигателя

Галерия Opel Meriva 2010
Opel Meriva с над 30 000 поръчки преди появата си при дилърите
Opel Meriva с над 30 000 поръчки преди появата си при дилърите
Opel Meriva с над 30 000 поръчки преди появата си при дилърите
Opel Meriva с над 30 000 поръчки преди появата си при дилърите
Opel Meriva с над 30 000 поръчки преди появата си при дилърите
Тагове: Opel, Opel Meriva
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg