Автор: admin
Публикувано на: 14.06.2010 00:11:49

Рейтинг:

Opel
От месец август средният разход на гориво на гамата на Opel Insignia ще бъде още по-нисък, като едновременно с това ще се предлагат и нови елементи в дизайна. 

С намаляване на емисиите на CO2 и разхода на гориво на повечето от двигателите, Opel Insignia става още по-ефективен и ограничава разходите, без да се губи нито частица от предлаганата динамика и удоволствие от шофирането.

Подобренията по двигателите включват по-плавна работа на дизеловите агрегати. Същевременно с това, за първи път Opel предлага възможност за комбиниране на високотехнологичната система за двойно предаване Adaptive 4x4 с дизелов двигател. Допълненията към предлаганите възможности в екстериора включват цвят тъмен махагон.

Множеството технологични промени са довели до 19-процентно намаляване на емисиите на въглероден двуокис, което означава, че сега Opel Insignia ecoFLEX (130к.с. и 160к.с.) отделят 129гр/100км. Това съответства на комбиниран разход на гориво 4.9л/100км. – факт, който дава възможност за ползване на данъчни отстъпки в множество европейски държави. Нивото на емисиите на ecoFLEX версията на Sports Tourer е 134гр/км. CO2, а разходът на гориво е 5.1л/100км. И двата ecoFLEX варианта постигат невероятни динамични показатели благодарение на двигателя с мощност 160к.с. и максимален въртящ момент 380Нм. (с овърбууст).

През тази моделна година дизеловите двигатели са с намалено ниво на шума и вибрациите, за да бъде по-тих интериора и да се подобри акустичния комфорт. Това е следствие на промените както по отношение на механичните компоненти, така и по отношение на горивния процес и включват всички агрегати – със 110, 130 и 160к.с. 

В допълнение, двулитровите двигатели с мощност 110 и 130к.с. вече са оборудвани с по-малък турбокомпресор, който е по-оптимално оразмерен за нуждите на двигателите с по-малка мощност. Така се постига по-бърза реакция и се намалява разходът на гориво. Цилиндровите глави и инжекторите са с изцяло променена конструкция, за да се намали противоналягането на отработилите газове и да се оптимизира потока от свеж въздух и горивния процес. 

При бензиновите мотори промените засягат електронното управление на агрегата 2.0 Turbo със 220к.с., който е специално усъвършенстван от инженерите на Opel, благодарение на което разходът на гориво и емисиите на CO2 се намаляват с до 11%.

За да се улесни водачът в изборът му на по-икономичен режим, от август всички версии на Insignia ще бъдат оборудвани с индикатор за превключване на по-висока предавка.  

Анализите на продажбите показват, че 45% от клиентите на Opel в Европа, които са избрали модела с 2.0-литров турбо бензинов мотор, включват в поръчката си системата Adaptive 4x4, която се предлага като допълнително оборудване. Поради голямото търсене, от есента версиите седан и Sports Tourer на Insignia, оборудвани с 2.0-литров турбодизелов двигател с мощност 160к.с., ще  могат да се поръчват и с интелигентната система за задвижване към четирите колела.

По този начин водачите на Opel Insignia могат да съчетаят подобрената стабилност, сцепление и управляемост на моделите с Adaptive 4x4 с икономичността на дизеловия двигател. 

В допълнение към промените в задвижването, извършени от инженерите, стилистите на Opel също се стремят да поддържат дизайна на Insignia в крак с модните тенденции, добавяйки нов топъл цвят на екстериора, наречен тъмен махагон. Клиентите могат да го съчетаят с новия премиум кожен салон Indian Summer, който създава чувство за изисканост, модернизъм и лукс.

Модерният кожен интериор се предлага и в цвят коняк. За създаване на усещане за лукс са използвани няколко различни техники с контрастиращи кантове и шевове, съчетани с мек кашмирен цвят и използвани не само за седалките, но и за вложките на вратите и облицовката на скоростния лост. Надписът Insignia е фино съшит върху тапицерията на седалките и стелките. Черният интериор се предлага с изцяло кожена тапицерия. Това обзавеждане се допълва от интериорен пакет OPC-Line, който включва спортен волан и скоростен лост с кожена облицовка, алуминиеви педали и тъмен таван.

За създаване на спортно усещане, сега Opel добавя и пакета Sport Edition, който се предлага с интериор jet black. Пакетът Sport Edition може да се поръча също и с интериор и екстериор OPC-Line, включващ спортен волан и скоростен лост с кожена облицовка, алуминиеви педали и тъмен таван. Пакетът Sport Edition се предлага в нивата на оборудване Cosmo и Sport.

Галерия Opel Insignia 2011
Тагове: Opel, Opel Insignia
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg