Автор: admin
Публикувано на: 11.10.2010 21:36:01

Рейтинг:

Opel
Ако смятате, че трябва да се изръсите с много пари за автомобил, предлагащ екстремна динамика, то се заблуждавате, защото немската тунинг компания Dbilas Dynamic е разработила спортна програма за Opel Corsa OPC, чиято стойност е 5 000 евро, но превръща мъника в истинска стрела.

Немските специалисти са успели да увеличат мощността на 1.6-литровия турбо двигател с повече от 50%. По този начин вместо със стандартните 192к.с, тунингованата Corsa OPC разполага с цели 320 коня, а максималният въртящ момент на агрегата достига 420Нм.

За да се постигане такава производителност обаче е била необходима доста сериозна работа по двигателя, който е получил нови бутала, мотовилки и турбокомпресор. Освен това, на автомобила са монтирани спортни въздушен филтър, всмукателна и изпускателна системи, а ECU-то е препрограмирано.

Тунингованият Opel Corsa OPC спокойно може да мери сили с далеч по-големи и скъпи спортни автомобили, тъй като ускорява от 0-100км/ч. за 5.1сек. и развива максимална скорост от 264км/ч.

За да гарантират стабилността на автомобила, Dbilas Dynamic са го оборудвали със спортно окачване на Eibach. Налице са също нови 19-инчови джанти, а контактът с пътната настилка се осъществява посредством гуми 215/35ZR19 85Y Hankook.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg