Автор: admin
Публикувано на: 07.08.2009 12:43:16

Рейтинг:

Opel

От Opel отдавна имат намерение да възродят спортния модел Calibra, който при появата си през 1989г. беше автомобилът с най-добрата аеродинамика в цял свят и бързо се превърна в лидер в своя сегмент.

Това намерение явно е на път да се осъществи, тъй като източник от General Motors загатна за появата на нова Calibra, която ще е в стила на концепцията GTC (на снимките), представена на изложението в Детройт през 2007-ма година.

Най-вероятно автомобилът ще бъде изграден върху познатата ни платформа Delta, използвана за много от настоящите модели на General Motors. Купето ще разполага с 2+2 места, като концернът се надява то да повтори успеха на своя предшественик.

За съжаление обаче, от Opel все още не са започнали работа върху новата Calibra, затова появата и може да се очаква едва след като бъдат въведени новите поколения на Astra и Zafira. Като евентуални двигатели се спрягат 2.0-литровия турбодизелов, с мощност 157к.с., както и бензиновите 1.6 и 2.0 Turbo, генериращи съответно 250 и 177к.с. 


Галерия Opel GTC Concept
Тагове: Opel, Opel Calibra
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg