Автор: admin
Публикувано на: 25.02.2010 23:05:33

Рейтинг:

Opel
От Opel са решили да демонстрират надеждността на електрическия си модел Ampera, като закарат автомобила на собствен ход от град Рюселсхайм, до предстоящото автомобилно изложение в Женева.

Прототипът е бил зареден днес с електричество за първи път от инсталираната наскоро станция в централата на Opel. Електромобилът, с удължен автономен пробег, Ampera ще използва енергията от литиево-йонната акумулираща батерия с капацитет 16 кВтч, за да направи първото си пътуване от 600 километра от Рюселсхайм, Германия до автомобилното изложение в Женева, Швейцария.

Зад волана на автомобила ще бъде Директорът на отдела за внедряване на електрическите автомобили на Opel/Vauxhall Герардо Корсини, който сподели: “Наистина с нетърпение очаквам да измина първите мили с първия ни прототип на Ampera по време на този „девствен” тест по обществените пътища. С моментален електрически въртящ момент от 370Нм под десния ми крак пътуването до Женева обещава да бъде много интересно и в почти пълна тишина."

След като бъдат изминати около 60 километра и батерията се изтощи, двигателят с вътрешно горене на борда на Ampera ще започне да произвежда необходимата енергия за останалата част от пътуването.

Електромобилът ще трябва да открие станция с възможност за зареждане с електричество, където ще престои няколко часа за зареждане на батерията преди да продължи пътуването си. При всички случаи Ampera ще може да се движи без вредни емисии и без ограниченията, които конвенционалните електромобили имат. Тя може да измине без прекъсване над 500 километра преди отново да бъде включена за зареждане в домакинската електрическа мрежа или заредена с бензиново гориво.

Дългото пътуване на прототипа от Рюселсхайм до Женева ще покаже, че четириместната Ampera с четири врати може да бъде основен автомобил в едно семейство, готов да отиде навсякъде и по всяко време. Серийното производство на Opel/Vauxhall Ampera е планирано да стартира в края на 2011 година.

Колеги, блогъри на Opel, ще придружат Ampera по време на първия й дълъг тест в реални пътни условия. Той ще започне в 9:30 сутринта в неделя, 28 февруари, а в блогът ще бъдат публикувани периодично данни за пътуването до Женева, които ще се обновяват до 3 март – денят преди официалното откриване на автомобилното изложение.

Може да следите всичко за пътуването на opel.posterous.com и twitter.com/opelblogs

Opel Ampera зареден за Женева
Тагове: Opel, Opel Ampera
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg