Автор: admin
Публикувано на: 29.09.2010 22:02:14

Рейтинг:

Очаква
Светът се намира в икономическа криза и всички автопроизводители се оплакват заради намалелите си продажби, но статистиката сочи съвсем друго нещо.

Според проучване на компанията Secondo IHS Automotive, до края на годината се очаква броят на продадените нови автомобили в световен мащаб да достигне 69,6 млн., с което ще бъде подобрен рекордът от 2007г., когато са реализирани 69,5 продажби.

Ако това се окаже вярно, то критичната 2009 година ще остане един неприятен спомен за автопроизводителите, през която обемът на техните продажби беше само 63,8 млн. бройки.

Резултатите от това проучване обаче едва ли могат да бъдат утеха за повечето автопроизводители, тъй като от Secondo IHS Automotiveм отдават ръста на продажбите на развиващите се пазари, като Китай и Индия, но много марки все още нямат присъствие на тях.

Въпреки това на всички пазари е отбелязан ръст, макар и минимален. В САЩ например, където продажбите през 2009г. бяха най-ниските от 27 години насам (10,4 млн.), прогнозите са за 11,23 млн. продажби за 2010-та и 12,8 млн. за 2011-та.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg