Автор: admin
Публикувано на: 14.03.2010 23:29:24

Рейтинг:

Новото
Броени дни преди новото BMW 5-Series да направи своя официален дебют в България, от немската компания разпространиха снимки и информация за неговата комби версия.

Четвъртото поколение на BMW 5-Series Touring е идентично в предната си част с версията седан, а задницата е на типично комби, като линиите на автомобила подчертават спортния му дух.

Интериорът е с характерния за BMW ориентиран към водача кокпит, а вътрешното пространство е увеличено, в сравнение с това на неговия предшественик. Багажникът е с обем 560л., но при сгънати задни седалки той нараства до 1 670л.

Уникално при комбито е, че задният прозорец може да се отваря, при това само с натискане на бутон. Щората, покриваща багажното отделение, пък се повдига и сваля при отваряне и затваряне на задния капак.

При въвеждането си на пазара през есента, комби версията ще се предлага с два бензинови и два дизелови двигателя, всички отговарящи на екологичния стандарт Euro5, a с опционалната технология  BMW BluePerformance, новото BMW 530d Touring дори покрива нормите Euro6. Любопитно е, че и четирите агрегата ще могат да се комбинират с осемстепенна автоматична трансмисия.

Бензиновите двигатели са 3.0-литрови шестцилиндрови, като този на 523i Touring е с мощност  204к.с., а 535i Touring разполага с 306к.с., позволяващи му да ускорява от 0-100км/ч. за 6.0сек., докато максималната скорост е ограничена на 250км/ч.

Дизеловите модификации 520d Touring и 530d Touring пък разчитат съответно на четирицилиндров и шестцилиндров агрегати, с работни обеми 2.0 и 3.0 литра. Първата може да се похвали с изключително нисък разход на гориво от 5.4л/100км., а втората - с отлична динамика, като ускорява от 0-100км/ч. за 6.4сек. и същевременно изразходва средно по 6.4 литра гориво на 100км. пробег.

Новото BMW 5-Series Touring е оборудвано стандартно със задно въздушно окачване, с автоматично регулиране на нивото, и моделът за първи път се предлага с електромеханично кормилно управление, с функция Servotronic. Системата Dynamic Drive Control пък дава възможност за индивидуални настройки на окачването.

Също като версията седан, новото 5-Series Touring може да бъде поръчано с всевъзможни системи, сред които Parking Assistent, Surround View, Night Vision, автоматично затваряне на вратите Soft Close и др.

Галерия BMW 5-Series Touring 2010
Читателски коментари

Анонимен 2010-03-16 10:18:10 0 отговори

Анонимен

Комбитата на БМВ са едни от най-добрите. Изключително красиви, а новата петица комби направо избива рибата.

Анонимен 2010-03-16 00:30:24 0 отговори

Анонимен

Unikalno bilo otvarqneto na zadnoto styklo.. Renault vyvezdat tazi opciq oshte predi 15 godini pri Scenic, Espace, i kombito na Laguna.

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg