Автор: admin
Публикувано на: 25.08.2010 12:29:45

Рейтинг:

Новият
Orlando е първото предложение на марката Chevrolet на европейския пазар на многофункционални возила и семейни ванове и ще бъде една от най-привлекателните звезди на автомобилното изложение в Париж, започващо на 30 септември. Моделът ще направи своята световна премиера във френската столица и ще бъде един от четирите глобални дебюта на марката Chevrolet в рамките на изложението.

Създаденият на основата на концептуалния модел, показан за първи път отново в Париж през 2008г., Chevrolet Orlando е пълноценен семеен автомобил, съчетаващ практичността на седемместния интериор с вълнуващ външен дизайн в кросоувър стил.

Новият компактен многофункционален модел на Chevrolet не следва тенденцията за употреба на бледа и твърде неутрална стилистика в този сегмент от автомобилния пазар и вместо на нея залага на самоуверен дизайн с ниска линия на покрива и силует в стил кросоувър, запазвайки типичното и лесно разпознаваемо „лице” на марката Chevrolet, доминирано от хоризонтално разделената предна решетка и отчетливата емблема на фирмата производител.

Ниско извиващата се линия на покрива на Orlando се допълва от мускулестите, изпъкващи арки на калниците, осигуряващи достатъчно място за колела с размер 16, 17 или 18 цола.

Новият ван Orlando ще играе ключова роля в продължаващата продуктова офанзива на марката Chevrolet в Европа, както споделя президентът и изпълнителен директор на Chevrolet Europe Уейн Бранън. "Новият Orlando дава началото на амбициозна гама от премиери, която ще включва седем нови модела през следващите 15 месеца."

"Убедени сме, че новият Orlando не само ще демонстрира великолепно съчетание от качества и цена в класа на вановете, но и ще добави в него нещо свежо – една своеобразна комбинация от функционалност и самочувствие – давайки ни възможност да продължим да увеличаваме обемите на продажбите в европейски мащаб. Вярвам, че този нов модел ще донесе и много нови клиенти на марката Chevrolet."

Докато външността на новия Orlando със сигурност ще привлече огромно внимание, оформлението на интериора използва последните стилистични идеи и елементи на Chevrolet като вдъхновения от Corvette „двоен кокпит” на арматурното табло и синьото индиректно осветление на централната конзола. Независимо от това, интересът на пътуващите семейства със сигурност ще бъде концентриран и върху трите реда седалки с амфитеатрална подредба на Оrlando, впечатляващия багажен обем и многобройните практични възможности за съхранение на предмети във вътрешното пространство.

Въпреки елегантната извивка на линията на покрива, дизайнерите на фирмата са успели да повдигнат позицията на втория и третия ред седалки, което осигурява на пътниците в Orlando по-добра видимост както напред, така и през страничните прозорци. Многообразието от възможности за конфигуриране на пътническите места на свой ред позволява Orlando да бъде трансформиран бързо в един от най-впечатляващите като товарен обем ванове в своя клас, способен да транспортира огромно количество товар.

Всеки редовно използван семеен автомобил се нуждае от много възможности за съхранение на багаж в интериора – за всички онези дреболии, които неизменно ни съпътстват във фамилните пътешествия. Подобно на концептуалната студия на Orlando, неговата серийна версия се отличава с изобилие от отделения с различен размер и форма, разположени в централната конзола, предните и задните врати, багажното отделение и дори на тавана.

Но може би най-гениалното място за съхранение на дреболии е скритото зад фронталния панел на аудиосистемата отделение, което е еднакво удобно както за водача, така и за пътника до него. Първата демонстрация на това решение бе в концептуалния модел на Orlando, а дизайнерите са успели да постигнат доста просторен полезен обем, който става достъпен след повдигане на панела на аудиосистемата и осигурява място на предмети като MP3-плейър, слънчеви очила и портфейли например. Вътре в това отделение е разположен и USB-порт, който може да се използва за зареждане на MP3-плейър или iPod по време на път.

Orlando използва успешната технологична платформа на спечелилият многобройни награди седан Chevrolet Cruze, доказал по безспорен начин своите блестящи възможности по отношение на комфорта и динамиката на пътя. Под предния капак ще се предлага избор от три от най-новите мощни и икономични двигатели на марката Chevrolet - един бензинов с работен обем 1.8 литра и мощност 141 к.с., както и два дизелови агрегата, отразяващи последната версия на двулитровия турбодизел на Chevrolet във варианти със 131 к.с. и 163 к.с.

Клиентите на модела ще могат също да избират между три нива на оборудване, като серийното изпълнение на всички автомобили ще включва електронен контрол на окачването, шест въздушни възглавници, климатична инсталация и електрозадвижване на страничните огледала.

Серийното производство на Chevrolet Orlando ща започне в пълен обем през месец октомври, а продажбите на модела на европейските пазари ще стартират в началото на  2011 година.

Новият семеен ван Chevrolet Orlando ще бъде показан в Париж
Новият семеен ван Chevrolet Orlando ще бъде показан в Париж
Тагове: Chevrolet, Chevrolet Orlando
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg