Автор: admin
Публикувано на: 23.07.2009 01:22:01

Рейтинг:

Новият

Благодарение на първите официални снимки на новия Saab 9-5, вече можем да се запознаем изцяло с модела, който ще дебютира на изложението във Франкфурт, а продажбите му ще стартират през април 2010-та, с базова цена от 35 000 евро.

Новото поколение на Saab 9-5 е получило доста по-различен дизайн. Предницата на автомобила е с уголемена радиаторна решетка, по-заострени фарове и интегрирани в бронята дневни светлини. Задната част на колата е наистина впечатляваща, като множеството LED светлини подчертават елегантния и вид.

Интеиорът на автомобила е с типичното за моделите на Saab табло, което е във формата на цифрата „7”, а запалването на двигателя става посредством Start бутон, намиращ се на централната конзола. Шведите са предвидили множество допълнителни екстри, сред които би-ксенонови светлини, развлекателна система за задните пътници, аудио система Harman Kardon, безключов достъп и навигационна система Panasonic с 8-инчов екран.

Новият Saab 9-5 използва платформата Epsilon II, която е разработка на GM, като разстоянието между двете оси на автомобила е 2.84м., което означава, че купето е доста просторно. Уголемено е и багажното отделение на седана, като в него вече може да се побере товар до 513 литра.

Двигателите, с които Saab 9-5 ще се предлага първоначално са три бензинови - 1.6 (160к.с.), 2.0 (210к.с.) и 2.8 (280к.с.), както и два 2.0-литрови дизелови, чиито мощности са 160 и 190к.с. На по-късен етап ще бъдат въведени хибридна версия и модификация, използваща биогориво. 


Тагове: Saab, Saab 9-5
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg