Автор: pavel
Публикувано на: 18.07.2011 16:00:32

Рейтинг:

Новият

Макар и в края на своя жизнен цикъл, настоящото поколение на Opel Combo продължава да е в челната тройка по продажби в класа си, факт който обещава отлично бъдеще за новия модел, разкрит от компанията в края на миналата седмица.

Автомобилът ще продължи да се предлага в множество варианти, като ще бъде добавена нова версия на затворения фургон, с междуосия 2 755 мм. и 3 105 мм., дължини на каросериите 4.39 и 4.74 метра и височини на покривите 1.85 и 2.10 метра.

Новият Opel Combo ще се предлага и като гъвкав и практичен товаропътнически вариант с пет или седем места и затворена или остъклена каросерия. За лек и безпрепятствен достъп до товарния отсек пък, вариантите фургон могат да се поръчат по желание с една или с две странични плъзгащи се врати.

Пътническата версия на модела е оборудвана серийно с две плъзгащи се врати и голям, вертикално отварящ се заден капак. Предлага се и асиметрично разделена двукрила задна врата. При някои определени конфигурации на фургона може да се поръча и допълнителен капак в задната част на покрива, позволяващ удобен превоз на дълги предмети като стълби например.

Изключителните възможности на новото поколение на Opel Combo при превоз на товари си личат веднага – със своите до 3 800 литра товарен обем при варианта с късо междуосие (при сгънати седалки) и 4 600 литра във варианта с удължена база, Combo предлага най-големия товарен обем на пазара в двата класа. Версията с късо междуосие предлага и най-големите в тази категория дължина на пода на товарното пространство, височина на тавана и широчина между калниците.

Новият Opel Combo ще се предлага с четири дизелови, един бензинов и един двигател, работещ на метан (CNG – сгъстен природен газ). Дизеловата гама включва 1.3 CDTI и 1.6 CDTI с мощност 90 к.с., 1.6 CDTI (105 к.с.) и 2.0 CDTI (135 к.с.). Бензиновият 1.4-литров агрегат развива мощност от 95 к.с., а CNG-версията, използваща евтин и екологично чист метан, разполага със 120 к.с..

С изключение на версията CNG и моделите с Easytronic, всички двигатели могат да се оборудват по желание с автоматична система Start/Stop, осигуряваща допълнително намаляване на разхода на гориво и нивото на емисиите.

Новият Opel Combo не само щади бюджета на собственика си със своя нисък разход на гориво, но предлага и значително снижаване на експлоатационните разходи благодарение на удължените интервали на сервизна поддръжка. Дизеловите варианти CDTI например, се нуждаят от рутинно посещение на сервиза едва на всеки 35 000 километра пробег или веднъж годишно.

Дори базовото изпълнение на моделите от новото поколение на Combo включва богато серийно оборудване с централно заключване, сервоуправление, регулируем по височина и в дълбочина волан, eлектрозадвижване на предните странични прозорци и регулируема в четири посоки седалка на водача (също и с предлагана по желание настройка по височина), както и с въздушна възглавница за водача, спирачна система с ABS и авариен комплект за ремонт на спукани гуми.

Пътническият вариант на модела Combo се предлага в нива на изпълнение Essentia, Enjoy и Cosmo, като възможностите за оборудване включват дистанционно управление на централното заключване, eлектрозадвижване на задните странични прозорци и въздушни възглавници за странична защита на предните места. Независимо от избрания вариант на каросерията и ниво на оборудване, новият Opel Combo разполага с гарантирано силни и конкурентоспособни възможности както по отношение на съчетанието от цена и качества, така и с изключителните си практични предимства при употреба. 


Галерия Opel Combo 2012
Новият Opel Combo
Новият Opel Combo
Тагове: Opel, Opel Combo
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg