Автор: admin
Публикувано на: 16.06.2010 14:40:52

Рейтинг:

Новият
Комби моделите заемат около 25%-ен дял в продажбите на Opel, поради което компанията им обръща специално внимание, както е сторила и с новата Astra Sports Tourer, чиято премиера е насрочена за изложението в Париж през октомври.

Когато става въпрос за комби модел, едно от най-важните неща е колко куфара побира автомобилът. Opel Astra Sports Tourer разполага с багажно отделение от 500л., което обаче може да нарасне до впечатляващите за автомобил от този клас 1 550л.

При конструирането на модела е взето предвид максималното улесняване на вкарването и изкарването на товарите. Освен това, Opel са разработили специалната система FlexFold, благодарение на която задните седалки са разделени на две секции (60/40) и с натискането само на един бутон всяка от тях може да се сгъне автоматично.

Opel Astra Sports Tourer разполага с всяка една технология, която присъства при хечбека, включително адаптивната мехатронна ходова част FlexRide, системата на предните светлини AFL+, ергономичните предни седалки и видео системата за следене на обстановката пред автомобила Opel Eye.

От компанията са помислили и за тези, които ще закачат ремаркета и каравани, като моделът ще се предлага с електронната система за стабилност ESP, с функция за стабилизиране на прикачения товар Trailer Stability Assist.

Двигателите, с които ще е наличен новият Opel Astra Sports Tourer са общо осем на брой бензинови и дизелови, с мощности от 70 до 180к.с. Най-интересен от тях е 2.0-литровият 2.0 CDTI (160к.с.), при който средният разход на гориво е 5.1л/100км., а отделяните CO2 емисии – 134гр/км.

Моделът ще получи и модификация ecoFLEX, както останалите версии на Astra, която ще разчита на 1.3-литров CDTI двигател с мощност 95к.с. и ще разполага с редица технологии за икономия на гориво, включително старт-стоп система. Освен това, всички модификации с механична трансмисия ще бъдат оборудвани с индикатор за смяна на по-висока предавка.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg