Автор: vladi
Публикувано на: 25.03.2011 11:32:36

Рейтинг:

Новият

От централата на Mercedes разпространиха много интересни данни за следващото поколение на модела C-Class, което вероятно ще се появи на пазара в края на 2013 година.

От разкритата информация става ясно, че новият C-Class ще бъде оборудван с електромотор и батерия, независимо с какъв двигател ще се задвижва автомобилът и дали ще е седан, комби или купе.

Немската компания е преценила, че по този начин ще намали значително консумацията на гориво и отделяните CO2 емисии, като вторите няма да надвишават 120гр/м. при бензиновите и 100гр/км. при дизеловите агрегати.

От Mercedes също така твърдят, че въпреки наличието на малък електромотор и допълнителна батерия, теглото на модела не само, че няма да се повиши, но дори ще бъде намалено с около 10%.

Освен това, компанията полага много усилия в разработката на нови и усъвършенстването на стари двигатели. Целта е да се намали триенето както на тях, така и на скоростните кутии, с които ще се предлага моделът.

Спекулира се, че вместо да разработят трицилиндров агрегат, каквито слухове се появиха наскоро, от Mercedes ще създадат собствена технология, позволяваща изключването на един или на два цилиндъра при четирицилиндровите.


Галерия Mercedes C-Class 2011
Тагове: Mercedes, Mercedes C-Class
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg