Автор: admin
Публикувано на: 21.04.2009 00:49:54

Рейтинг:

Novitec

За да отпразнува подобаващо своята 20-годишнина, известният немски тунер Novitec Rosso е разработил ексклузивния суперавтомобил TuLesto, от който ще бъдат произведени само 11 екземпляра.

От Novitec не издават на кой модел е базирано спортното возило, но от снимките ясно личи приликата с Ferrari 430. Известно е само, че прототипът е разработен съвместно с дизайнерското ателие Luca Serafini Stile.

TuLesto е оборудван с 4.4-литров V8 двигател, чиято мощност е 777к.с. при 8 200об/мин., а максималният му въртящ момент достига 727Нм. при 6 300об/мин. Според Novitec, ексклузивното возило ускорява от 0-100км/ч. за по-малко от 3.4сек. и е в състояние да развие над 350км/ч.

Автомобилът е получил също шестстепенна полуавтоматична трансмисия, предаваща задвижването към задните колела, регулируемо окачване, позволяващо повдигането на купето с 40мм., и мощна спирачна система с керамични дискове.

Габаритите на TuLesto са 4 620мм. дължина, 2 040мм. широчина и само 1 220мм. височина. Теглото на автомобила е едва 1 260кг., постигнато благодарение на изцяло алуминиевата конструкция и карабоновите външни и вътрешни елементи. 


Галерия Novitec Rosso TuLesto
Тагове: Novitec, TuLesto, Ferrari, Тунинг
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg