Автор: admin
Публикувано на: 28.02.2010 21:43:43

Рейтинг:

Novitec
Novitec отдавна представи екстремна доработка на Ferrari 599 GTB Fiorano, а през септември 2009г. пусна и по-лек тунинг за модела, но това явно не е било достатъчно за немците, тъй като те са продължили да работят по модела, с цел да го изпратят в ново измерение.

На изложението в Женева, отварящо врати идната седмица, Novitec ще представи така наречения Race 848, който както става ясно от наименованието му разполага с мощност от 848к.с., което е с 40к.с. повече, от тези на другата екстремна доработка на тунинг специалистите.

За постигането на тази производителност, инеженерите на Novitec са оборудвали 6.0-литровия V12 агрегат с двойна компресорна система и модифицирана електроника. Освен това, те са сменени всмукателните колектори, инжекторите и спортния филтър.

Както вече споменахме, двигателят на Race 848 е с мощност 848к.с. при 7 900об/мин., а максималният му въртящ момент достига 842Нм. при 6 300об/мин. Агрегатът е комбиниран с шестстепенна F1-Superfast скоростна кутия, чиито предавки могат да се сменят и от лостове на волана.

В резултат на направените подобрения, Ferrari 599 GTB Fiorano достига нови висини, като е в състояние да ускорява от 0-100км/ч. за 3.4сек., от 0-200км/ч. за 9.6сек. и от 0-300км/ч. за 23.7сек., а максималната скорост, която може да достигне е 347км/ч.

Що се отнася до външността на автомобила, тя е получила същият аеродинамичен комплект, който се предлага и за другите програми на Novitec за Ferrari 599 GTB Fiorano. Имайте предвид, че той е тестван във въздушен тунел и допринася за стабилността при високи скорости.

От Novitec Race 848 ще бъдат произведени само три екземпляра, но тунинг компанията все още не разкрива каква ще е тяхната цена. Всеки от тях ще има в интериора си табелка със серийния номер, а колкото до вътрешността на автомобила, то тя се изработва според личните предпочитания на конкретния клиент.

Галерия Novitec Rosso 848 RACE
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориПоследни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg