Автор: pavel
Публикувано на: 27.02.2012 11:14:06

Рейтинг:

Новите

Немската компания BMW реши да свали завесата от новите поколения на M6 Coupe и M6 Convertible, чиято официална премиера ще се състои след няколко дни на изложението в Женева.

Баварците са оборудвани с познатия ни 4.4-литров V8 двигател, генериращ мощност от 560к.с. и максимален въртящ момент 680Нм. Агрегатът е комбиниран със седемстепенна M-Double Clutch Transmission, а задният диференциал е с променливо блокиране.

Производителността позволява на купето да се изстрелва от 0-100км/ч. за 4.2сек., а на кабриолета за 4.3сек. Максималната скорост пък е ограничена на 250км/ч., но от BMW са предвидили пакета M Driver's, с който тя се отключва и позволява достигане на 305км/ч.

Новите BMW M6 Coupe и M6 Convertible са доста по-икономични от своите предшественици, като консумацията на гориво е намалена с цели 30%, благодарение на старт/стоп технология, система за регенериране на енергия от спирачките и други Efficient Dynamics технологии. Резултатът е среден разход на гориво от 9.9л/100км. при купето и 10.3л/100км. при кабриолета.

Двата M-модела се отличават от стандартния модел по наличието на по-агресивни брони и странични прагове, както и с множество олекотени елементи, изработени от карбон, фибростъкло и алуминий. Благодарение на тях, теглото е намалено на 1 850кг. при M6 Coupe и на 1 980кг. при M6 Convertible.

Налице са и джанти с нов дизайн, чиито най-голям размер е 20 инча. Именно при тях може да бъде поръчана карбоно-керамична спирачна система. Автомобилите са получили и модифицирано окачване, намалило клиренса с 30мм. и подобрило стабилността.


Тагове: BMW, BMW 6-Series, BMW M6, M-Power
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg