Автор: admin
Публикувано на: 03.04.2009 03:05:17

Рейтинг:

Нови

Точно преди стартирането на изложението в Сеул, от Kia разпространиха нови снимки и информация за второто поколение на модела Sorento.

Автомобилът е с 95мм. по-дълъг от своя предшественик (вече 4 685мм.), височината му е с 15мм. по-малка (1 710мм.), а широчината е останала непроменена (1 885мм.).

Новото Sorento предоставя повече простор в интериора, като има възможност да се монтира и трети ред седалки, а самото багажно отделение е нараснало с 15% до 1 047 литра, когато липсват последните две места.

Моделът ще е наличен на корейсия пазар с новия 2.2-литров дизелов двигател, с мощност 197к.с., и бензиновите 2.4 (175к.с.) и 2.7 V6 (165к.с.), последният от които може да работи и на газ.

На северноамериканския пазар автомобилът ще е се предлага освен с бензиновия 2.4 и с 3.5-литров V6, чиято мощност е 277к.с. От Kia все още не споменават с кои агрегати ще е наличен моделът в Европа.

В зависимост от двигателя, новото Sorento ще е оборудвано с пет или шестстепенни механични и автоматични трансмисии. На клиентите се предоставя възможност да избират между задвижване към предните или към четирите колела, като при второто автомобилът може да тегли ремарке с тегло до 2 500кг.

Ръководството на Kia е много оптимистично настроено за второто поколение на Sorento, като смята, че въпреки световната криза, автомобилът ще пожъне успех и ще позволи на компанията да заеме по-голям дял в този сегмент. Продажбите на модела ще стартират към края на годината, като се предвижда през 2010-та да бъдат продадени 140 000 брийки от него. 


Галерия Kia Sorento 2010
Тагове: Kia, Kia Sorento
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg