Автор: pavel
Публикувано на: 23.12.2010 15:40:03

Рейтинг:

Новата

Японската компания Toyota разкри в родината си новото поколение на модела Vitz, познат в Европа като Yaris. В Страната на изгряващото слънце продажбите на автомобила ще стартират съвсем скоро, а на Стария континент той ще бъде лансиран през лятото на 2011-та.

Новата Toyota Yaris е по-дълга от настоящата, а именно 3 885мм., благодарение на което и вътрешното пространство е нараснало с 35мм. Освен това, е увеличено и междуосието с 55мм., с цел да се подобри комфорта и стабилността при шофиране.

Дизайнът на автомобила е станал доста по-агресивен, като е силно повлиян от този на хибрида Prius. Инженерите на компанията са се постарали да подобрят шумоизолацията в интериора, за чието оформление са използвани доста по-качествени материали.

В Япония новият Yaris ще се предлага с три бензинови двигателя, комбинирани със седемстепенна CVT трансмисия. Базовият е 1.0-литров (69к.с.), следван от 1.3-литров (95к.с.) и върховият 1.5-литров, доставящ мощност от 109к.с. При последния има опция скоростната кутия да е петстепенна механична.

Най-интересна определено ще е модификацията с 1.3-литровия агрегат, тъй като при нея е монтирана старт/стоп система. По данни на компанията, с него средният разход на гориво е 3,77л/100км. Имайте предвид, че през 2012-та новата Toyota Yaris ще се сдобие и с хибридна версия.
Галерия Toyota Vitz (Yaris)
Новата Toyota Yaris разкрита в Япония
Новата Toyota Yaris разкрита в Япония
Новата Toyota Yaris разкрита в Япония
Тагове: Toyota, Toyota Yaris
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориПоследни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg