Автор: admin
Публикувано на: 03.12.2009 00:19:37

Рейтинг:

Нов
Броени часове преди старта на изложението в Лос Анджелис, Volkswagen разкри петата поред концепция Up, която е дизелово-електрически хибрид и според компанията е най-икономичният четириместен автомобил в света.

Volkswagen Up Lite представлява двуврат хечбек, чиято хибридна система се състои от трицилиндров дизелов агрегат, с работен обем 800куб.см. и мощност 51к.с., 10-киловатов (14к.с.) електромотор, седемстепенна DSG трансмисия, с двоен съединител, и старт/стоп система.

Хибридният автомобил може да използва и двата си двигателя едновременно, когато е необходимо бързо ускорение, като при това положение комбинираната мощност достига 65к.с.

По данни на Volkswagen, най-новата концепция Up ускорява от 0-100км/ч. за 12.5сек., развива максимум 160км/ч. и харчи средно едва 2.44л/100км., което ще рече, че с 20 литра дизелово гориво могат да бъдат изминати над 800км.

Концепцията е изработена предимно от алуминий и карбон, но има и стоманени елементи, като теглото и е едва 695кг. Габаритите на превозното средство са 3.84м. дължина, 1.6м. широчина и 1.4м. височина, а разстоянието между двете оси е 2.45м.

Volkswagen Up Lite е още една крачка към серийния компактен автомобил на компанията, който ще се появи на пазара към каря на 2011 година.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg