Автор: vladi
Публикувано на: 28.10.2011 10:54:05

Рейтинг:

Nissan

Спортното подразделение на японската компания Nissan разпространи снимки и информация за състезателна версия на 370Z NISMO, която вече се предлага на частни отбори.

Автомобилът е наречен Nissan 370Z NISMO RC и се отличава от серийния модел по наличието на ролкейдж, състезателни седалки и волан, шестточкови предпазни колани и система за потушаване на пожари.

Освен това, инженерите на Nissan Motorsport са премахнали абсолютно всички излишни елементи и технологии от автомобила, включително климатичната инсталация, с цел да намалят максимално неговото тегло.

Nissan 370Z NISMO RC се задвижва от познатия ни 3.7-литров V6 двигател, но при състезателната кола той е малко по-мощен, отколкото при серийния модел, като генерира 355к.с.

Механичните промени по автомобила включват монтиране на спортна изпускателна система, препрограмиран софтуер за управление на агрегата, подобрена работа на трансмисията и някои други леки подобрения.

За момента не се разкрива каква е цената на 370Z NISMO RC, но от компанията съобщават, че той има необходимата сертификация от FIA за участие в сериите International FIA GT4 и World Challenge GTS.


Галерия Nissan 370Z NISMO RC
Nissan показа състезателния 370Z NISMO RC
Nissan показа състезателния 370Z NISMO RC
Nissan показа състезателния 370Z NISMO RC
Nissan показа състезателния 370Z NISMO RC
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg