Автор: admin
Публикувано на: 04.08.2009 13:05:07

Рейтинг:

Nissan

Nissan представи първия в света масов електрически автомобил, който ще се появи на пазарите в Япония и Северна Америка още следващата година, а в Европа през 2012-та, като се очаква негова цена да е около 22 000 евро.

Nissan Leaf е разработен върху изцяло нова платформа, която е пригодена специално за електромобили. Благодарение на това комплектът от литиево-йонни батерии не заема от мястото в интериора и багажното отделение, като в същото време предоставя възможност за изминаване на 160км. без презареждане.

Самото зареждане на батериите може да се осъществява в специализирани станции с напрежение 400 волта, където само за 15 минути се възстановява 80% от енергията, или в обикновени контакти, като при напрежение 220 волта това става за 8 часа, а при 110 волта - за 16 часа.

Nissan Leaf е оборудван с електрически двигател, чиято мощност е 108к.с., а максималният му въртящ момент достига 280Нм. Автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за 10 секунди и развива максимална скорост от 145км/ч.

Първият масов електромобил разполага със специална технология, позволяваща на шофьора да следи заряда на неговите батерии и във всеки един момент да преустанови зареждането или да включи климатика дистанционно, където и да се намира. Това има възможност да стане през интернет или телефон, а ако водачът желае може да получава SMS известия, когато батериите се заредят на 100%.

В Nissan Leaf е интегриран и навигационен софтуер, визуализиращ на карта какъв е обсега на автомобила с енергията, с която в момента разполага батерията, както и местоположението на най-близките зарядни станции.


Галерия Nissan Leaf
Тагове: Nissan, Nissan Leaf
Читателски коментари

kalata 2009-08-08 20:14:35 0 отговори

kalata

Тази кола ако наистина струва 23 000 евро в България, аз ще съм пърият, който ще си я купя!

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg