Автор: admin
Публикувано на: 28.06.2010 00:19:35

Рейтинг:

Немците
Компанията JD Power, в сътрудничество със списанието AutoBild, е провела в Германия едно доста любопитно проучване, което е определило собствениците на коя марка автомобили са най-доволни от направения избор.

На първо място с 838 точки от 1 000 възможни е марката Mercedes, а основният конкурент BMW има само 2 точки по-малко. За най-голяма изненада на всички обаче, баварците делят втората позиция не с някоя реномирана марка, ами с Dacia.

Третото място също се поделя от две компании, събрали по 831 точки, като тук интересното е, че те са японски, а именно Nissan и Mazda. Челната десетка пък се допълва от Audi (827т.), Suzuki (826т.), Volvo (826т.), Mitsubishi (823т.), Honda (821т.), Toyota (818т.), Skoda (814т.) и Volkswagen (812т.).

Участниците в проучването са определили и автомобилите, от които са най-доволни, като те са подредени в отделни категории. BMW X5 е лидер при SUV моделите, с 896т., Kia Picanto води при градските коли, в премиум сегмента са най-доволни собствениците на Audi A8, а при спортните коли - тези на Mercedes-Benz CLK.

Анкетираните са направили оценката си за своите автомобили по няколко критерия. Това са динамични качества, дизайн, комфорт, стойност и качество, надеждност и репутация на марката.

Припомняме ви, че в края на 2009г, JD Power проведе подобно проучване и в САЩ. Там за лидер беше определена марката Jaguar, събрала 898т., следвана от Cadillac (89т.), Lexus (877т.) и Mercedes (877т.).

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg