Автор: vladi
Публикувано на: 25.01.2011 23:31:10

Рейтинг:

Най-мощният

Днес от Aston Martin решиха да ни запознаят с най-новата версия на V8 Vantage, която се явява най-мощната на модела. Носещ буквата „S” в своето име, автомобилът се задвижва от леко модифициран двигател на V8 Vantage N420.

4.7-литровият V8 агрегат е получил допълнителни 10 коня към своята мощ и вече разполага с 436к.с. По-интересното обаче е, че скоростната кутия е усъвършенствана версия на седемстепенната роботизирана SPORTSHIFT II.

По данни на Aston Martin, при V8 Vantage S предавките се сменят с 20% по-бързо, отколкото при стандартния модел. Въпреки че все още не се съобщава времето, за което автомобилът ускорява от 0-100км/ч., компанията разкрива, че той развива максимална скорост от 305км/ч., докато при V8 Vantage  тя е 290км/ч.

Най-новото попълнение в продуктовата гама на британската компания може да се похвали също с нова изпускателна система, издаваща по-силен звук, оптимизирана кормилна уредба, модифицирано окачване и по-мощни шестбутални спирачни механизми с 380мм. дискове.

Aston Martin V8 Vantage S се отличава визуално от стандартния модел по наличието на карбонова устна на предната броня, която е и с уголемени въздушни отвори, по-голям заден спойлер и нови 19-иночви джанти. Цената на автомобила във Великобритания започва от 102 500 лири при купето и от 110 700 лири при кабриолета.


Галерия Aston Martin V8 Vantage S
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg