Автор: admin
Публикувано на: 02.06.2010 22:23:26

Рейтинг:

Надеждността
По повод Националния месец на безопасността в САЩ, Chevrolet обедини своите усилия с OnStar и водещи американски организации за спешна помощ, учредявайки първата спонсорирана от автомобилен производител програма за обучение при работа с електромобили.

"Вярваме, че ролята на една подобна програма за обучение ще бъде от особена полза на изключително важната група хора, спасяващи човешки живот в разбирането на същността на електромобилите и отношението към тях при пътен инцидент или друг спешен случай," сподели Кармен Бенавидес, директор на отдела за безопасност в Chevrolet. "Екипите на Chevrolet и OnStar заедно с организациите за оказване на спешна помощ поемат ролята на лидери в тази област паралелно с процеса на внедряване от наша страна на електромобилите и други авангардни технологии в масова употреба на пътя."

През последните няколко месеца, Chevrolet си сътрудничи с представителите на организации за оказване на спешна помощ от САЩ в разработката на материали за обучение за разпространение сред служителите на пожарните команди, полицията и центровете за спешна помощ на територията на целите Съединени щати.

Обучението включва анимация и илюстрации на основните конструктивни детайли на  Chevrolet Volt, като например разположението на елементите от високоякостна стомана,  предвидените точки за срязване при освобождаване на блокирани пътници, означенията за действие при спешна помощ, автоматичното и ръчно прекъсване на електрическото захранване и много други.

През месец юни са планирани първите сесии на обучението, които ще се проведат в рамките на конференциите по пожарна безопасност в градовете Чикаго, Хюстън и Индианаполис. По-късно през годината Chevrolet ще бъде домакин на мероприятия за обучение на персонал за спешна помощ в градовете, където ще се предлага моделът Volt, сред които Сан Франциско, Лос Анджелис, Детройт и Вашингтон. За всички, които няма да имат възможност да посетят обученията, се предвижда материалите от тях да бъдат качени на специално създаден за целта сайт в интернет.

Chevrolet Volt се отличава с редица мерки за безопасност на пътниците, сред които  антиблокираща система на спирачките, система Stabilitrak и електронен контрол на сцеплението с пътната настилка. Сред допълнителните мерки за предотвратяване на опасни инциденти на пътя са дневните светлини и разговорното устройство за мобилен телефон в купето, използващо основата на системата OnStar и Bluetooth-интерфейс. В случай на удар, Volt е в състояние да намали потенциала за настъпване на травми с помощта на стабилната конструкция на пътническото пространство, сензорите на електронните системи, предвидените деформационни зони на каросерията, осемте въздушни възглавници и предпазните колани на всички места в автомобила. След евентуален удар, американската версия на Chevrolet Volt ще предлага допълнителна защита от страна на системата OnStar, която при определени типове инциденти използва вградените в автомобила датчици за автоматично уведомяване на компетентен служител на OnStar, който моментално се свързва с автомобила и може да изпрати спешна помощ на мястото, където се намира последният.

Повече от 50 на брой краштестове при различни скорости на движение са били проведени в процеса на разработка на Chevrolet Volt, сред които фронтален и страничен сблъсък, удар в задната част, както и преобръщане. В каросерийната структура е използвана широко високоякостна стомана с цел постигане на водещи в този автомобилен сегмент показатели по отношение на безопасността.

През последните няколко години, марката Chevrolet работи активно за подготовката на американския пазар за автомобилите с електрическо задвижване от рода на Volt. След обявяването на включването на Volt в производствената програма на марката през 2007г., Chevrolet обединява своите усилия с учреждения като Electric Power Research Institute и десет големи електроразпределителни компании в страната, сътрудничи си с множество местни и щатски правителствени служби и провежда срещи със собственици на градски имоти и инфраструктури на най-важните пазари с цел да разшири популярността и благоразположението на потребителите и обществото към електромобилите като средство за индивидуален транспорт.

Надеждността на Chevrolet Volt
Надеждността на Chevrolet Volt
Надеждността на Chevrolet Volt
Тагове: Chevrolet, Chevrolet Volt
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg