Автор: admin
Публикувано на: 24.08.2010 23:16:21

Рейтинг:

Morgan
В интервю за Autocar, Чарлз Морган разкрива, че оглавяваната от него британска компания Morgan ще пусне два нови модела до 2013г., като единият ще е дизелов хибрид, а другият - спортен модел.

Хибридът ще представлява серийна версия на водородната концепцията LIFEcar, дебютирала преди 2 години на изложението в Женева. Вече е ясно, че тя ще се нарича LIFEcar 2, а задвижващата и система ще се състои от дизелов агрегат с вътрешно горене и електромотор.

Цената на LIFEcar 2 във Великобритания ще е около 40 000 лири стерлинги. Автомобилът ще предлага завидна производителност, дължаща се най-вече на  изключително ниското му тегло от 800 кг.

По предварителни данни, Morgan LIFEcar 2 ще има автономия от цели 1 600 км., а в изцяло електрически режим ще може да изминава 24 км. Автомобилът ще ускорява от 0-100 км/ч. за около 7 сек. и ще дава доста нисък разход на гориво, чиито стойности обаче все още не се разкриват.

Въпреки че Чарлз Морган не оповестява никакви подробности за новия спортен модел, не е трудно да се досетим, че той вероятно ще е серийната версия на представената наскоро концепция Eva GT, която е оборудвана с 3.0-литров двигател на BMW, позволяващ и да ускорява от 0-100 км/ч. за 4.5 сек. и да развива скорост от 274 км/ч.

Галерия Morgan LIFECar
Тагове: Morgan, Morgan LIFEcar
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg