Автор: vladi
Публикувано на: 21.12.2010 12:02:50

Рейтинг:

Mini

Както стана ясно миналата седмица, Mini ще представи на изложението в Детройт през януари концепция на нов модел. Компанията обаче не успя да се сдържи и разпространи снимки и информация за него още преди празниците.

Концепцията е наречена Paceman, но не е по-малка от всички останали модели на Mini, както се твърдеше първоначално, а само от Countryman, на който именно е базирана.

Автомобилът е определян от BMW Group като Sports Activity Coupe (SAC) и е насочен към младите хора, притежаващи модерно мислене и обичащи да изпъват сред останалите с нещо нестандартно.

Габаритите на Paceman са 4 110мм. дължина, 1 789мм. широчина и 1 541мм. височина, което ще рече, че е дълъг колкото Countryman, но същевременно е по-дълъг от останалите модели на Mini.

Серийното Mini Paceman ще се появи на пазара през 2012г. Автомобилът е почти идентичен с Countryman в предната си част, но задницата е коренно променена, а вратите му са само две.

Концепцията, която ще видим в Детройт, е оборудвана с 1.6-литровия двигател, познат ни от моделите John Cooper Works, който е с мощност 211к.с., а максималният му въртящ момент достига 260Нм.

Серийната версия на Paceman ще се появи на пазара през 2012 година, като цената и ще започва от 22 000 британски лири при версията с предно предаване и от 26 000 лири при тази със системата ALL4.


Галерия Mini Paceman Concept
Тагове: Mini, Mini Paceman
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg