Автор: admin
Публикувано на: 19.09.2010 21:46:47

Рейтинг:

Mini
Най-новото попълнение в продуктовата гама на Mini беше представено в столичния търговски център „The Mall”, където Countryman изскочи от един огромен кашон, привличащ вниманието на всички минаващи край него. Организаторите бяха нарекли операцията „Измъкни се”.

Въпреки че автомобилът е кросоувър, неговият дизайн е съобразен изцяло със специфичните за моделите на Mini черти, като той има по-голям пътен просвет, уголемена каросерия и четири врати.

Интериорът на Countryman също е в стила на останалите модели на марката, но той разполага с една уникална система, наречена Mini Centre Rail, която представлява релси по цялата дължина на вътрешността и е разположена между левите и десните седалки. На нея могат да се сложат различни видове кутии, поставки за чаши, мобилни устройства и т.н., които да се движат напред и назад.

Mini Countryman се предлага стандартно с четири места, но по желание на клиента отзад може да бъде монтирана триместна седалка, при това напълно безплатно. Обемът на багажното отделение пък е 350 литра, но то може да нараства до цели 1 170л. при сгъване на задните облегалки.

Двигателите, с които ще се предлага първоначално моделът са три бензинови и два дизелови, като мощностите им варира от 90к.с. при Mini One D Countryman до 184к.с. при Mini Cooper S Countryman. При последния 1.6-литровият агрегат разполага не само с twin-scroll турбокомпресор и директно впръскване на горивото, но и с напълно променливо газоразпределение.

От Mini са взели решение да вкарат в стандартното оборудване на автомобила множество технологии, допринасящи за понижаване разхода на гориво и отделните CO2 емисии. Сред тях са Регенерация на спирачната енергия (Brake Energy Regeneration), Автоматична функция Старт/ Стоп (Auto Start Stop), индикатор за превключване на предавките и спомагателни агрегати, които работят само тогава, когато са наистина необходими.

Стандартната скоростна кутия при всички модификации е шестстепенна механична, но като опция се предлага и шестстепенна автоматична Steptronic. При желание, клиентите могат да оборудват своя Countryman със системата за задвижване на четирите колела ALL4, която в екстремни ситуации може да прехвърля до 100% от мощността на агрегата към задните колела.

Тагове: Mini, Mini Countryman
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориПоследни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg