Автор: vladi
Публикувано на: 03.08.2012 23:06:42

Рейтинг:

Mini

Концепцията MINI Clubvan, която беше показана за първи път по време на изложението в Женева, съчетава на пръв поглед несъвместими качества и поставя основите на иновативна, непозната за сегмента на премиум малките автомобили философия. Прототипът, разработен на базата на MINI Clubman, комбинира типичното MINI изживяване при шофиране с разширени транспортни възможности. По този начин характерното излъчване на марката става атрактивно и достъпно за нови области на приложение и нови целеви групи.

MINI Clubvan Concept се отличава от MINI Clubman преди всичко по затвореното си товарно пространство зад седалките на водача и пътника до него, както и със закритите за погледите задни странични прозорци. Така MINI Clubvan предлага разширени възможности, за приложение както в бизнеса, така и при ползване за свободното време. Там, където клиентите, продуктовите предложения и нуждите на бизнеса налагат особени изисквания към стила на мобилността, използването на премиум автомобил за доставка е идеално решение. Стилът на концепцията MINI Clubvan би отговорил на високите изисквания и нужди на модни дизайнери, художествени галерии или агенции за организиране и обслужване на събития, както и на фоторепортери и артисти, които в ежедневието си пренасят обемисто оборудване от фотоапарати, стативи и осветление, а в свободното време транспортират екипировка за спорт.

Комбинацията от увеличената функционалност и целенасочена лайфстайл ориентация на MINI Clubvan съвсем естествено се вписва в духа и традициите на марката. MINI има големи възможности да се преобразява. Още през 1960-та, само една година след появата на класическото Mini, е въведена модификация, която отговаря на желанието за по-висока вместимост на товарното отделение. Morris Mini Van е с удължено с 10 см. междуосие, затворено товарно пространство и двукрила задна врата и създава идеални предпоставки за професионална употреба. Освен това този модел послужи като база за изцяло остъкления, оборудван с четири седалки Morris Mini-Traveller, предшественик на толкова успешното днес MINI Clubman. С MINI Clubvan Concept историята се повтаря автентично, макар и в променена последователност.

Ограничаването на пътническите места до две гарантира пространството, необходимо за ежедневна употреба, както и напълно нови възможности по отношение на функционалността. MINI Clubvan Concept разполага с товарно отделение, което по нов и особено последователен начин интерпретира валидният още при класическото Mini принцип за максимално предлагане на място върху минимална площ. То се простира от двукрилата задна врата до разположената непосредствено зад двете седалки предпазна решетка. Напълно равният под на товарното отделение използва цялата дълбочина на интериора. По този начин при измерването на вместимостта са надминати дори и максималните стойности на MINI Clubman.

Шестте монтирани на пода халки дават възможност за сигурно закрепване на предмети с различна дължина, височина и широчина с помощта на ремъци. Освен това закрепената здраво към каросерията предпазна решетка не позволява на предметите в товарното отделение да проникнат при пътниците при внезапно спиране. В долната си част предпазната решетка е изработена от масивен алуминий, а в горната – от сребриста мрежа от неръждаема стомана с ромбовидна структура. Страничните стени и подът на товарното отделение са тапицирани с текстилен материал в цвят антрацит. Таванът по цялата дължина на автомобила също е в цвят антрацит. Цялостното цветово оформление подчертава концентрирания върху функционалността характер на MINI Clubvan Concept.

Също като MINI Clubman и MINI Clubvan Concept е автомобил с пет врати от особен тип. Двете врати за водача и пътника до него, двете окачени странично задни врати и отварящата се в противоположна посока Clubdoor от дясната страна осигуряват удобен достъп до интериора. Благодарение на Clubdoor има възможност за товарене, респективно разтоварване на по-малки предмети и отстрани на автомобила.

Разточителното предлагане на място може да бъде ползвано по най-различни начини. За комерсиалната употреба на автомобила се предлага индивидуално оформление на товарното отделение, което позволява сигурно и прегледно съхранение на инструменти и предмети в изработени по мярка чекмеджета и стелажи. 12-волтовите контакти в задната част на товарното отделение осигуряват допълнителна функционалност.

Всеобхватната функционалност и типичният стил на марката придават несравним характер на MINI Clubvan Concept. Прототипът с външните размери на MINI Clubman и целенасочено разширени транспортни възможности е първото в света премиум предложение в сегмента на транспортните и лекотоварни превозни средства, конструирани на базата на малки автомобили. С външното си излъчване концептуалният автомобил още на пръв поглед се разпознава като MINI и като премиум автомобил. Функционалните модификации по дизайна не се отразяват на пропорциите и типичният за MINI език на формите, а изискванията за комерсиалната употреба се съчетават с усещането за индивидуален стил.

MINI Clubvan Concept е с цвят British Racing Green. Покривът, както и задните колони и корпусите на страничните огледала са лакирани в цвета на каросерията. Задните странични прозорци на MINI Clubvan Concept са с непрозрачни поликарбонатни стъкла, чиято външна повърхност е боядисана също в British Racing Green. Вратите на багажника са със силно тонирани прозорци, които затрудняват видимостта в интериора.

Изцяло лакираните странични повърхности на автомобила осигуряват многообразни възможности за индивидуализиране, В концепцията непрозрачните странични стъкла са обозначени с логото на дизайнер от родината на MINI - Великобритания. Благодарение на нанесените на ръка графични елементи, автомобилът получава индивидуално излъчване, което позволява на особено всестранно надареното MINI да транспортира не само стоки, но и рекламното послание на фирмата по несравнимо стилен начин. При представения в Женева MINI Clubvan Concept тази форма на индивидуализация е особено автентична по две причини. Британската фирма, която е оставила своя отпечатък върху концептуалния прототип, изпълнява подобни оформления на автомобили и за своите клиенти. При MINI Clubvan Concept тя демонстрира как би могъл да изглежда един лекотоварен автомобил на марката MINI.


Галерия MINI Clubvan Concept
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg